• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Συμμετοχή στο 'Total Field Game 2015 ", Κισσός Πηλίου, Σάββατο 2 Μαϊου 2015

Η ομάδα παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλογου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ,  συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον 4ο Αγώνα Τοξοβολίας Ανοικτού πεδίου "Total Field Game 2015" , ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαϊου 2015  στο χωριό Κισσός του Πηλίου. Διοργανώθηκε απο την Ακαδημία Ολυμπιακής Τοξοβολίας "Πέλοπος" Πατρών ,με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ΕΟΤ και την συμμετοχή περι των 60 αθλητών απο Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο.

Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε 12 στόχους σε φυσική διαδρομή τρισήμισι χιλιομέτρων μέσα στο κατάφυτα δάση του Πηλίου. Οι στόχοι ήταν τοποθετημένοι σε ανωφερή η κατωφερή κλίση και σε πολλές των περιπτώσεων σε συνδυασμό με φυσικά εμπόδια. Οι αθλητές συμμετείχαν σε ανάμικτες ομάδες 4 αθλητών απο τις κατηγορίες Recurve, Compound, Barebow, Longbow, Traditional. Η έναρξη όπως και ο  τερματισμός της διαδρομής πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη πλατεία του χωριού Κισσός.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του διαγωνισμού με την ταυτόχρονη παρουσία όλων των ειδών τοξοβολίας στον ίδιο στόχο , αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του εμπνευστή Παύλου Κούλη , λαμβάνοντας θερμής αποδοχής όλων και περισσότερων τοξοτών απο κάθε γωνιά της Ελλάδας και με προοπτικές να επεκταθεί και σε αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικου. 


Ο Σύλλογός μας συνέδραμε στον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης με την πρόσκληση και φιλοξενία -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός Συλλόγου Παραδοσιακής Τοξοβολιας απο το εξωτερικό : του Ινστιτούτου Τοξοβολίας "TALIMHANE" απο την Τουρκία. Το Ινστιτούτο TALIMHANE και ο επικεφαλής του κος Adnan Mehel ηγούνται της προσπάθειας προώθησης και ανάδειξης της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην γείτονα χώρα όντας ο μεγαλύτερος οργανισμός τοξοβολίας με εκατοντάδες αθλητές και συμμετοχές σε Ακαδημαϊκά Συνέδρια και μεγάλες Διεθνείς Τηλεοπτικές Παραγωγές. Ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε στενή και αγαστή συνεργασία με τον αδερφικό οργανισμό TALIMHANE ήδη απο το 2012 τόσο σε ερευνητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ με τη ευκαιρία της φιλοξενίας των φίλων Τούρκων τοξοτών είχαμε παράλληλα την ευκαιρία να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές μας φιλόδοξες κοινές δράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Με διάχυτο το ευχάριστο και αδερφικό κλίμα μεταξύ όλων των τοξοτών είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να θαυμάσουμε την κατάκτηση 3 μεταλλίων : Ο Ταξιάρχης Χασσαλεύρης  βγήκε 2ος στην κατηγορία "traditional bow men" ενω η Ερασμία Σμυρογλου βγήκε  και η Χρυσάνθη Μπισμπίκη  στην κατηγορία "traditional bow women" . Αντίστοιχα πρώτος στους άνδρες κατετάγη ο τοξότης Ramazan Simsek και δεύτερη στις γυναίκες η Basel Latife Reyhan -  τοξότες του οργανισμού ΤALIMHANE.

Για τον Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ η συμμετοχή 10 τοξοτών μας (εγγεγραμμένοι σε αθλητικούς Συλλόγους Ολυμπιακής Τοξοβολίας ανα την Ελλάδα) και η συμμετοχή συνολικά 37 Παραδοσιακών τοξοτών στην μεγάλη αυτή γιορτή της Τοξοβολίας και των Πολιτισμών υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΟΤ) αποτέλεσε το καλύτερο επιστέγασμα μιάς μακράς προσπάθειας για την ανάδειξη και προώθηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας σε Ελλάδα & Κύπρο. Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Κορύβαντες ως θεσμικός εκπρόσωπος και φορέας ιστορικής έρευνας της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας θα συνεχίσει να εργάζεται συνεργατικά & υπεύθυνα για την μεγαλύτερη διάδοση της Ελληνικής Τοξευτικής Παράδοσης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο Σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει:
  •  την Ακαδημία Πατρών "Πέλοπος" ,τον επικεφαλής της Κούλη Παύλο  για την εξαιρετική οργάνωση του διαγωνισμού
  • τον οικοδεσπότη Μίλτο Ρηγόπουλο για την εξαιρετική οργάνωση της φιλοξενίας των αποστολών και για την άψογη διαχειριστική επιμέλεια της διοργάνωσης.
  • Τους αδερφούς τοξότες του Οργανισμού TALIMHANE για τις υπέροχες στιγμές.
  • τους φίλους εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.
  • Τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΟΤ) κο Νίκο Ράπτη καθώς και τους φίλους τοξότες απο όλη την Ελλάδα για την ένθερμη υποστήριξη του έργου μας στην εκπροσώπηση της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας.
Ραντεβού στο επόμενο Total Field Game :)

( Ο Σύλλογός μας εκπροσωπώντας την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στον αντίστοιχο αγώνα του έτους 2014 -Τ.F.G 2014 )

Photos : Δημήτρης Βαραλης, Ερασμία Σμυρογλου, Σταύρος Μυτας, Μέλτος Ρηγόπουλος ,Μπάκας Σπύρος













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου