• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στην BIGA της Τουρκίας. Συμμετοχή στους 4ους Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας. 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2013.



Η ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ είχε την τιμή να παρευρεθεί στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας ,που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Biga της Τουρκίας (Αρχαία Πηγαία, νομός Canakale / Δαρδανελλίων) το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2013.

Σημείο αναφοράς στον χώρο ,το φεστιβάλ συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος από τις Η.Π.Α., Ιράν, Μογγολία, Κιργιστάν, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελβετία, Αγγλία, Πολωνία, Γερμανία, Βουλγαρία και την Ουκρανία. Συνολικά συμμετείχαν 265 αθλητές, 46  από το εξωτερικό και 219 από Συλλόγους της Τουρκίας.

Την τιμητική εκπροσώπηση της Ελλάδας ανέλαβε ο Σύλλογός ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ με διμελή αποστολή, εκτελώντας μια παγκόσμια πρώτη παρουσίαση τοξευτικών βολών (αποστάσεων άνω των 70 μέτρων) σε συνδυασμό με χρήση βαριάς φολιδωτής πανοπλίας (τύπου λινοθώρακα), περικνημίδων και Οπλιτικής Ασπίδας (συνολικού βάρος οπλισμού περί τα 25 κιλά), στα πρότυπα απεικονίσεων Οπλιτών Τοξοτών σε αρχαία αγγεία και γλυπτά.

Τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες της παρουσίασης αυτής θα ενσωματωθούν σε έρευνα του Συλλόγου για τον τρόπο πολέμου του Οπλίτη/τοξότη της Κλασικής Περιόδου, που θα παρουσιαστεί με αναλυτικό άρθρο το επόμενο διάστημα. 

Θερμές ευχαριστίες στον υπεύθυνο των αγώνων Metin Ateş και την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μας δια της προσκλήσεως, καθώς και στους υπόλοιπους διοργανωτές της εκδήλωσης για την άριστη φιλοξενία που μας παρείχαν.

Θερμά συγχαρητήρια στα Μέλη του Συλλόγου, Δεινοκράτη και Ιάσωνα για την συμμετοχή τους και την εξαίρετη εκπροσώπηση του Συλλόγου.



Τα Μέλη της Αποστολής σε αναμνηστική φωτογραφία από το πεδίο βολής.

Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό. Βολές σε αποστάσεις άνω των 70 μέτρων με πλήρη εξάρτηση ,με την προσαρμογή της Οπλιτικής ασπίδας στην πλάτη στα πρότυπα απεικονίσεων Οπλιτών Τοξοτών.

Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό. Βολές σε αποστάσεις άνω των 70 μέτρων με πλήρη εξάρτηση ,με την προσαρμογή της Οπλιτικής ασπίδας στην πλάτη στα πρότυπα απεικονίσεων Οπλιτών Τοξοτών.
Φίλοι του Τουρκικού Οργανισμού Παραδοσιακής Τοξοβολίας TALIMHANE , σε αναμνηστική φωτογραφία με Οπλισμό του Συλλόγου μας.
Διασχίζοντας το πεδίο βολής με την ασπίδα τύπου "Όπλον" περασμένη στην πλάτη με τελαμώνα συνεχίζοντας την παράδοση των Οπλιτων-Τοξοτών στις πεδιάδες της Μικράς Ασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου