• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας «Necmeddin Okyay”, 15-16 Ιουνίου 2013







Η Ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλόγου Ιστορικών Μελετων ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, με μια 14μελή αποστολή συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στους Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας "Necmeddin Okyay" οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το διήμερο 15-16 Ιουνίου 2013.  Η 14 μελής αποστολή των τοξοτών του Συλλόγου μας , εκπροσώπησε  την χώρα μας σε ενα Πολιτιστικό γεγονός Πανευρωπαϊκής εμβέλειας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την Πανάρχαια Ελληνική Τοξευτική Παράδοση. 

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας "Necmeddin Okyay"  διοργανούμενο απο το Ινστιτούτο  Παραδοσιακής Τοξοβολίας "TALIMHANE" ( TALIMHANE Archery Institute" - TALİMHANE OKÇULUK ENSTİTUSU ) και τον Δήμο της Χρυσούπολης (Uskudar), έλάβε χώρα σε μεγάλο στάδιο του όμορφου προαστίου  Uskudar (Χρυσούπολη-Σκούταρι) της Κωνσταντινούπολης . Το Φεστιβάλ αποτελεί ήδη ενα απο τα πιό δημοφιλή φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Ευρώπη , συγκεντρώνοντας τα βλέμματα της Παγκόσμιας Παραδοσιακής Τοξοβολίας καθώς και την συμμετοχή ομάδων και αθλητών απο πάνω 10 χώρες. Φίλοι τοξότες απο την Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Καζακστάν και άλλες χώρες, παρευρέθηκαν στην μεγάλη αυτη γιορτή της Παραδοσιακής Τοξοβολίας , του Πολιτισμού και των Εθνικών Παραδόσεων.

Ο τοξότης μας Ευάγγελος Βογγέλης έχοντας κερδίσει τον ειδικό Διαγωνισμό τοξευτικής δεξιοτεχνίας
Η εντυπωσιακή συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας , απέσπασε τα καλύτερα σχόλια απο τους Διοργανωτές και τους Συμμετέχοντες , συγκεντρώνοντας την προσοχή θεατών, συμμετεχόντων, και δεκάδων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Γειτόνου χώρας. Εκπροσωπώντας την Ελληνική Τοξευτική Παράδοση 33 αιώνων, εξοπλισμένοι  με υψηλής πιστότητας πανοπλίες, ξεκινώντας από την Μυκηναϊκή περίοδο και τους θωρακισμένους  Μυκηναίους τοξότες Eqeta , τους οπλισμένους τοξότες των  Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων που με τα βέλη τους υποστήριξαν τις Οπλιτικές Φάλλαγες, τους Βαριά Οπλισμένους Φρουρούς-Τοξότες της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας και τους τελευταίους υπερασπιστές  τοξότες των τειχών της Πόλης , oι Τοξότες του Συλλόγου σήκωσαν ψηλά την Σημαία της Ελληνικής Παράδοσης και Ιστορίας, αναδεικνύοντας με τον πιό ιστορικά σωστό τρόπο την πανάρχαια παράδοση του Ελληνικού Γένους στο πολεμικό αυτό όπλο.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης,  οι τοξότες μας είχανε την τιμή να συμμετάσχουνε σε μια μεγαλειώδη παρέλαση όλων των εθνικών αποστολών  στην παραλιακή οδο του Βοσπόρου. Με δυναμισμό , υπό του ήχους του βούκκινου μας, και τις ιάχές "ΚΟΥΡΗΤΕΣ -ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" οι τοξότες απέσπασαν τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον των Τούρκων Κατοίκων αλλά και των ξένων επισκεπτών. Μαζι με  τους τοξότες των άλλων αποστολών, σε μια συμβολική κίνηση , ρίξαμε τα βέλη μας –πανω στα οποία είχαν γραφτεί ευχές για την ειρήνη -στον Βόσπορο. Ο Σύλλογός μας παράλληλα ειχε την τιμή να βραβευτεί απο τον Κυβερνήτη της  Κωνσταντινουπόλεως κύριο Μουσταφά Καρά, ο οποίος συνεχάρει τον αρχηγό αποστολής μας, και του παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Τα μέλη της Αποστολής του Συλλόγου
Ο Διαγωνισμός ο οποίος έλαβε χρόνο την Κυριακή 16 Ιουνίου, περιελάμβανε μια σειρά στόχων , στην απόσταση των 7 , 15, 25, 40, 55, και 70 μέτρων, σε διάφορα μεγέθη περιλαμβάνοντας φυσικά και τον τουρκικό στόχο τύπου "Puta". Κάθε τοξότης έπρεπε να ρίξει καθορισμένο αριθμό βελών στο κάθε στόχο , αθροίζοντας την κάθε επιμέρους βαθμολογία στο τελικό σύνολο. Ο διαγωνισμός περιελάμβανε για πρώτη φορά ενα νέο είδος στόχου, στην απόσταση των 40 μέτρων,  κατα την οποία οι τοξότες  έπρεπε να βάλουν τα βέλη τους κινούμενοι υπο την κάλυψη ενος πλαισίου, προσομοιάζοντας τις ρεαλιστικές συνθήκες τόξευσης και ευελιξίας εν καιρώ πολέμου.  

Τα Μέλη μας κατάφεραν εκτός από τον θαυμασμό για την Ιστορικά σωστή αναπαράσταση, να συγκεντρώσουν πάνω τους και σημαντικές διακρίσεις. Όλοι οι τοξότες μας αναρριχήθηκαν στην πρωτη 70αδα των συνολικά 170 συμμετεχόντων , ενώ πιο συγκεκριμένα:  ο Σπύρος Μπάκας κατέλαβε την 10η  θεση με 34 βαθμούς,   ο Γιάνννης Τσιλίκης την 14η  θεση με 30 βαθμούς , ο Κώστας Παπαντωνίου την 19η  θεση με 28  βαθμούς ,και  ο Αριστόδημος Νικητέας την 38η θεση με 22 βαθμούς . Παράλληλα,στον ειδικό διαγωνισμό τοξευτικής δεξιοτεχνίας όπου συμμετείχαν αναγνωρισμένοι τοξότες παγκόσμιας κλάσης, ο τοξότης μας Ευάγγελος Βογγέλης με εύστοχη βολή στα 30 μέτρα κέρδιζε το τιμητικό βραβείο μιας χρυσής Τουρκικής λίρας αποδυκνείοντας με το καλύτερο τρόπο την αγωνιστική και μαχητική δυναμική των τοξοτών μας.

Ο τοξότης του Συλλόγου μας, Σπύρος Μπάκας, μπροστά απο τον στόχο των 40 μετρων

Για το Σύλλογό μας όμως αυτό δεν ήταν ενας απλός διαγωνισμός τοξοβολίας καθώς δράξαμε την ευκαιρία  να προωθήσουμε  και προσεγγίσεις στην Πειραματική Αρχαιολογία, δοκιμάζοντας εκτός απο την χρηστικότητα- σε συνθήκες τόξευσης - μιας σειράς θωρακίσεων, αλλα και την εξέταση συγκεκριμένων τεχνικών τόξευσης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες  ανάγκες των συγκεκριμένων πανοπλιών, εξάγοντας έτσι πολύτιμα συμπεράσματα που θα δημοσιευτούν σε μελλοντικές μελέτες του Συλλόγου.

Για όλα τα μέλη της Αποστολής μας , ηταν άλλη μια άκρως πολύτιμη εμπειρία , η οποία  μας εδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερες παραστάσεις, εικόνες και καλούς φίλους στην μεγάλη οικογένεια της Παγκόσμιας Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Απέδειξε για άλλη μια φορα την σοβαρή δουλειά που έχει επιτελεστεί στο εξωτερικό απο συλλόγους , και μεμονωμένα άτομα, στην έρευνα, ενδελεχή οργάνωση  και ανάπτυξη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας , γεμίζοντας μας με ακόμα περισσότερη ευθύνη για την συνέχιση της Περήφανης εκπροσώπησης της Ελληνικής Τοξευτικής Παράδοσης στο εξωτερικό

Ευχαριστούμε τον κο Αντνάν Μεχέλ αλλά και όλους τους φίλους διοργανωτές και τοξότες του Οργανισμού Talimhane για τη ευγενή φιλοξενία, και εξαιρετική οργάνωση του Φεστιβάλ.


Μέλη της Αποστολής του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ
Οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" τοξότες , παρελαύνοντας στην Παραλία του Βοσπόρου


Οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" τοξότες , παρελαύνοντας στην Παραλία του Βοσπόρου

Οι ¨ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ"μαζί με τοξότες απο άλλες χώρες , ρίχνουνε βέλη στα νερά του Βοσπόρου.

Απονομή τιμιτικής Πλακέτας προς τον Σύλλογο μας , απο τον Κυβερνήτη Κωνσταντινουπόλεως , κο Mustafa Kara.

Τόξευση με κίνηση κάλυψης
Τοξότες του Συλλόγου κατα την διαρκεια του Διαγωνισμού
Ο επικεφαλής Διοργανωτής κος Adnan Mehel, μιλώντας σε μέλη όλων των αποστολών πρίν την έναρξη της Διοργάνωσης
Ο τοξότης Βλαδίμηρος Γαβάκης, με Βυζαντινό Κλιβάνιο του 14ου μεταχριστιανικού Αιώνα.
Ο Τοξότης του Συλλόγου μας Αριστόδημος Νικητέας, μπροστα απο τον στόχο των 30 μέτρων

Ο τοξότης του Συλλόγου μας Γιαννης Τσιλίκης στον ειδικό διαγωνισμό 

Στιγμή απο την προθέρμανση
Ο τοξότης Λυκουργος Μπαλοδήμος, μπροστά απο τον στόχο των 40 μετρων.

Ο τοξότης του Συλλόγου Κωστας Παπαντωνίου

Τοξότες του Συλλόγου κατα την διαρκεια του Διαγωνισμού
Τούρκοι Τοξότες
Ρουμάνος Τοξότης
Ο πρωταθλητής του Διαγωνισμού  Lakatos Istvan
Ο τοξότης του Συλλόγου μας, Γιώργος Κανακάρης, μπροστα απο τον στόχο των 70 μέτρων.

ο Τοξότης του Συλλόγου μας, Κώστας Κουρκούλης, στον ειδικό διαγωνισμό.
Τοξότες του Συλλόγου κατα την διαρκεια του Διαγωνισμού


Τοξότες του Συλλόγου κατα την διαρκεια του Διαγωνισμού Τόξευσης με κάλυψη
Εικόνα απο το "πεδίο βολής"
Δύο πολύ καλόι φίλοι του Συλλόγου μας. Ο Κος Adnan Mehel και ο Εren Kalinbacak
Ο κος Adnan Mehel , αποφωνίζει την εκδήλωση.
Αναμνηστική φωτογραφία των ξένων αποστολών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου