• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Αμάσεια του Πόντου, 20-23 Ιουνίου 2014

Η Ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλόγου Ιστορικών Μελετων ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, εκπροσωπήθηκε με μεγάλη επιτυχία  με την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στους Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην πατρίδα του Αρχαίου Γεωγράφου Στράβωνα στην περιοχή της Αμάσειας του Πόντου,  απο τις 20 εως τις 23 Ιουνίου 2014.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πόλη Gumushacikoy , της Επαρχίας Αμάσειας του Δυτικού Πόντου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις πλαγιές του Βουνού Canik ,υπο την αιγίδα της Ομοσπονδίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Τουρκίας. Την διοργάνωση κόσμησαν με την Συμμετοχή τους 14 διεθνείς αποστολές (Ουγγαρία, Κίνα, Μαλαισία, Αγγλία, Σλοβακία, Ισπανία, Πακιστάν, Ουκρανία, Ρουμανία, Καζακστάν κ.α) καθώς και 28 ομάδες Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη, Ικόνιο, Σαμψούντα, Μερζιφούντα, Τραπεζούντα, Αμάσεια, Τοκάτη, Σμύρνη, Προύσα , Σεβάστεια κ.α.)



Σε μια διοργάνωση που συγκέντρωσε όπως αναμενόταν την προσοχή της Παγκόσμιας Κοινότητας της Παραδοσιακής Τοξοβολίας οι τοξότες μας. Εκπροσώπησαν για άλλη μια φορά επάξια Διεθνώς την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία. Αναβιώθηκαν πιστά εικόνες της μακραίωνης Ελληνικής Τοξευτικής Παράδοσης με την αποκατάσταση Βυζαντινού αξιωματικού του "Σκυθικού" Συντάγματος τοξοτών του 13ου αιώνα , καθώς και Επταννήσιου τοξότη του 17ου αιώνα και του "Ρεμπελιού των Ποπολάρων". 

Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, δεν εμπόδισε τους τοξότες μας να διακριθούν εν μέσω 60 περίπου διεθνών αθλητών (μη Τούρκων) με τον τοξότη Ταξιάρχη Χασσαλεύρη να κατακτά την 4η θέση στο διαγωνισμό "κινούμενων στόχων"  (κύριο διαγωνισμό του Τουρνουά), ο οποίος περιελάμβανε βολές σε διαδοχικούς τρισδιάστατους στόχους αλλά και στόχους τύπου Puta στις αποστάσεις των  5, 15, 25, 40, 55, 70 μέτρων.

Η Συμμετοχή των μελών της ομάδος μαςαποτέλεσε παράλληλα άλλη μια σημαντική ευκαιρία για εμάς να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας με φίλους από τον χώρο της παραδοσιακής τοξοβολίας που προέρχονται από πολλές χώρες του κόσμου. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Προπονητή της ομάδος Παραδοσιακής Τοξοβολίας του Συλλόγου Κο Κώστα Παπαντωνίου για την επιτυχημένη τεχνική και ηθική προετοιμασία, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που συνέβαλαν τα μάλα στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της αποστολής.

Ο Σύλλογός μας θα ήθελε τέλος να ευχαριστήσει τον κύριο Hussametin Aydin, υπεύθυνο της Διοργάνωσης για την ευγενή φιλοξενία καθώς και τους καλούς φίλους του Συλλόγου μας κυρίους  Metin Ates &  Eren Kalinbacak, για την αμέριστη ηθική συμπαράστασή τους.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου