• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η "Βασιλική Φρουρά" των Σελευκιδών, Δημοσίευση στο περιοδικό ANCIENT WARFARE Magazine, Σεπτέμβριος 2014

Ο Σύλλογός Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της Μελέτης του στο γνωστό Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" Τεύχος Σεπτεμβρίου 201(issue VIII.4). 

Ο Σπύρος Μπάκας παρουσιάζει περιγραφικά τη "Βασιλική Φρουρά" (Royal Guard) του Σελευκιδικού στρατού. Η "Βασιλική φρουρά" αριθμούσε 10.000 άνδρες και μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της μονάδας των Υπασπιστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άριστα εξοπλισμένοι, αποτελούσε τον κύριο κορμό του στρατού της Αυτοκρατορίας ,με πυρήνα της φρουράς τους "Αργυράσπιδες".



Το άρθρο κοσμείται με υψηλής ιστορικής ακρίβειας φωτογραφία αποκατάστασης αξιωματικού της Βασιλικής φρουράς των Σελευκιδών,ο οποίος φέρει πειραματικά ανακατασκευασμένο σύνθετο δερματοθώρακα ενισχυμένο με μεταλικά πλακίδια και φολίδες.

Το Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" , αποτελεί το κορυφαίο διεθνώς περιοδικό Στρατιωτικής Ιστορίας με θέμα τον Αρχαίο Κόσμο. Σε αυτό το τεύχος η θεματική ενότητα «Τhe Seleucid Empire at war» αφορά τις προσεγγίσεις στις σύνθετες μονάδες πολέμου της Σελευκιδικής Αυτοκρατορίας.

Η δημοσίευση της νέας μελέτης του Συλλόγου μας αποκτά ιδιαίτερη αξία μιας καθώς οι εκδότες του περιοδικού www.karwansaraypublishers.com για τέταρτη φορά μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους όσον αφορά την ιστορική ακρίβεια των αναπαραστάσεων μας και προβάλλουν το Συλλογό μας μέσα από  τις σελίδες τους.



Ο παρουσιαζόμενος Ελληνιστικός δερματοθώρακας είναι κατασκευή και ευγενική παραχώρηση του Δ. Κατσίκη (hellenicarmors.gr). Φωτογραφία Ανδρέας Σμαραγδής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου