• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δημοσίευση Μελέτης στο Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE"

Ο Σύλλογός μας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της Μελέτης του για την Αποκατάσταση Οπλίτη της Αρχαϊκής Εποχής (8ος με 5ος Αιώνας π.Χ) στο γνωστο Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" Τεύχος Απριλίου 2012 , (VOL VI issue 1). 


Μέσα απο το άρθρο του Ερευνητή/Κατασκευαστή και μέλους του Συλλόγου μας κου Δημητριου Κατσικη επιχερειται μια Καινοτόμα προσεγγιση στον άγνωστο οπλισμό του Αρχαϊκού Έλληνα Οπλίτη μεσα απο την πειραματική ανακατασκευή εντυπωσιακών τμημάτων θωράκισης μοναδικών στον κόσμο.  Χρησιμοποιήθηκαν υλικά, εργαλεία  και μέθοδοι κατασκευής της εποχής, για την παραγωγή τμηματων οπλισμού όπως περιμηρίδες, περιβραχιόνιο, ζώμα,κωδωνόσχημος θώρακας, μήτρα, ταρσοφυλακτήρες, περικνημίδες, Οπλιτική Ασπίδα, σύνθετο Φολιδωτό κράνος με γείσο, ενω ο παραπάνω οπλισμός δοκιμάστηκε κατ'επανάληψη για την λειτουργικότητα και την ευχρηστία του. Ο Οπλισμός ανήκει στο μέλος του Συλλόγου μας κυριο Αντώνιο Αλλιάδη.


Το Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" , αποτελεί το κορυφαίο διεθνώς περιοδικό Στρατιωτικής Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου. Σε αυτο το τεύχος η θεματική ενότητα αφορα τον Πόλεμο στην Αρχαϊκη Εποχή "From Heroes to Hoplites :Warfare in Ancient Greece" φιλοξενωντας μεταξυ αλλων άρθρα διακεκριμενων συγγραφέων και ερευνητών όπως των Murray Dahm ,  Paul McDonnel-Staff.


Η δημοσίευση της Μελετης του Συλλόγου μας αποκτα ιδιαιτερη αξία μιας και ειναι η πρώτη φορα διεθνώς κατα την οποία πειραματικη αποκατασταση Αρχαϊκου Οπλισμού τυγχανει διεθνούς αναγνώρισης και αποδοχής προβαλλόμενη ως πρότυπο ανακατασκευής.





Association KORYVANTES on "Ancient Warfare Magazine" "From Heroes to Hoplites, W...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου