• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αναφορά στο Σύλλογο Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στην διάλεξη του Professor Bryan E. Burns, στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire (ΗΠΑ), 29 Απριλίου, 2015

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών "Κορύβαντες" έχει την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσει την αναφορά στο έργο του Συλλόγου απο τον Professor Bryan E. Burns αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικών Σπουδών στο Wellesley College,  στην διάλεξη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire (ΗΠΑ), στις 29 Απριλίου 2015. Η διάλεξη με τίτλο "The Mycenaeans and Minoans Today: Revivals of Bronze Age Greece" περιέγραψε τις αποτυπώσεις της Αιγαιακής Εποχής του Χαλκού  στη σύγχρονη κοινωνία και πώς ο μεταμοντέρνος κόσμος αντιλαμβάνεται τις πολυδιάστατες πτυχές της "εξωτικής" Μυκηναϊκής και Μινωικής κοινωνίας. Σε ένα μικρό απόσπασμα μετά το 10:00' του συνημμένου βίντεο πραγματοποιείται αναφορά στην πειραματική ανακατασκευή της Πανοπλίας των Δενδρών (15ος Αιωνας πΧ) η οποία δρομολογήθηκε από το Σύλλογό μας το έτος 2012 μαζί με αναφορές στην διευρυμένη έρευνα και πειραματισμό του Συλλόγου σε 30 αιώνες Ελληνικής Στρατιωτικής Παράδοσης.

Καθηγητής Burns ειδικεύεται στην Αιγαιακή Προϊστορία: την μελέτη των πρώιμων πολιτιστικών φάσεων στην Ελληνική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου, με περαιτέρω έμφαση στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού και στις κοινωνίες της Μινωικής Κρήτης και Μυκηναϊκής κυρίως Ελλάδας (περίπου 1.700 με 1100 π.Χ.). Συμμετέχει ενεργά σε αρχαιολογικές Ανασκαφές και διατελεί συνδιευθυντής του Ακαδημαϊκού Προγράμματος "Eastern Boeotia Archeological Project".



Ο Σύλλογός μας ως η μόνος ανεξάρτητος Οργανισμός Πειραματική Αρχαιολογίας στην Ελλάδα και ένας από τους πιο καταξιωμένους σε όλη την Ευρώπη, χαιρετίζει την ακαδημαϊκή συνεργασία στο πλαίσιο της έρευνας και πειραματισμού της Ελληνικής Στρατιωτικής Ιστορίας.

Δείτε το απόσπασμα μετά το 10:00 'του βίντεο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου