• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ελληνοϊταλικό event Ιστορικής Ξιφασκίας "Το Γερμανικό Rapier συναντά το Μεταβυζαντινό Παραμήριο των Stratioti’", Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2015

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5 ωρών "Εργαστήριο Ιστορικής Ξιφασκίας" στην αίθουσα Ξιφασκίας του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα με θέμα: ‘Το Γερμανικό Rapier συναντά το Μεταβυζαντινό Παραμήριο των Stratioti’ από τους εκπαιδευτές κ.Andrea Conti και κ.Γεώργιο Ε. Γεωργά, οπλομάχο του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ
Ο κ. Conti είναι πιστοποιημένος προπονητής Κλασικής και Ιστορικής Ξιφασκίας από την Αssociazione Centri Sportivi Italiani (ACSI), είναι συνεργάτης της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIS), μέλος της Sistema Italiano Scherma Marziale (SISMA) και εκπαιδευτής της Scuola d’Arme Fiore dei Liberi και υπεύθυνος του Meyer Freifechter Guild της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης.


Το σεμινάριο ήταν πολύ σημαντικό αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε σεμινάριο οπλομαχίας στη σχολή οπλομαχίας του Meyer στη χρήση του Rapier & Dagger. Το συγκεκριμένο σύστημα οπλομαχίας ήταν πολύ δημοφιλές στους ξιφομάχους της αναγέννησης.

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Κορύβαντες θα ήθελε δημόσια να συγχαρεί την Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λέοντες’ και τον επικεφαλής κο Γεώργιο Ε. Γεωργά για τη συμβολή του να γίνει γνωστή η Ιστορική Ξιφασκία και Οπλομαχία στην Ελλάδα μέσω των παρουσιάσεων και σεμιναρίων που έγιναν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό διότι για πρώτη φορά ένας εκπαιδευτής από το εξωτερικό παρακολούθησε και εκπαιδεύτηκε στη Βυζαντινή οπλομαχία για να την παρουσιάσει σε σχολές Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών στην Ιταλία. Παράλληλα ενισχύει την αθλητική άμιλλα και την Ελληνοϊταλική φιλία.

Περισσότερα ΕΔΩ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου