• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Εργαστήριο Ιστορικής Οπλομαχίας στη χρήση του Μακριού Σπαθιού στο Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο απο την Ακαδημία "ΛΕΟΝΤΕΣ"

O Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ειναι στην ευχάριστη θέση να χαιρετίσει την άκρως επιτυχή διεξαγωγή του εργαστηρίου Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (Η.Ε.Μ.Α) με θέμα: ‘Η χρήση του Μακριού Σπαθιού, σύμφωνα με τις διδαχές του ελεύθερου ξιφομάχου Joachim Meyer μέσα στα πλαίσια του Παμμάχου.’ το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 4/10/2015 στην αίθουσα ξιφασκίας του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα.

Με το εργαστήριο οπλομαχίας εγκαινιάστηκε το τμήμα Ιστορικής Οπλομαχίας του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (ο οποίος είναι ένας από τους αρχαιότερος συλλόγους Ξιφασκίας στην Ελλάδα) όπου εκπαιδευτής του τμήματος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής Ξιφασκίας κ. Χρήστος Παπαγεωργίου.

Στο εργαστήριο πήραν μέρος ξιφομάχοι του Πανελληνίου, προπονητές τουTae Kwon Do από τη Βόρεια Ελλάδα που ασκούνται στην Ιστορική Ευρωπαϊκή οπλομαχία, καθώς και αθλητές άλλων σωματείων μαχητικών αθλημάτων.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολούθησαν αγώνες οπλομαχίας με μακρύ σπαθί.

Το σεμινάριο διεξήχθη από τον προπονητή Ξιφασκίας εκπαιδευτή Παμμάχου και οπλομάχο του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ κο Γεώργιο Ε. Γεωργά.



Οι ασκούμενοι διδάχτηκαν:

1) Κιναισθητική – Βηματισμοί.
2) Γραμμές απλών επιθέσεων.
3) Σύνθετες επιθέσεις.
4) Σύνθετες επιθέσεις σε τριγωνικό βηματισμό.
5) Σύνθετες επιθέσεις σε τριγωνικό βηματισμό και απεμπλοκή.
6) The Prellhauw.
7) The Krumphau.
8) The Kniechelhauw.
9) Εισαγωγή στα Handworks.

Δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου σε όλους τους ασκούμενους.

Περισσότερα ΕΔΩ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου