• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΟ "VIMINACIUM" ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ , 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014



Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ανακοινώνει την Συμμετοχή του στο Διεθνές Συνεδριο Πειραματικής Αρχαιολογίας του Οργανισμού "OPENARCH" , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου του "VIMINACIUM" της Σερβίας , απο 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου 2014.

Μέσα απο τις διαλέξεις του μέλους του Συλλόγου μας και Υποψήφιου Διδάκτορα Αρχαιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,κου Χρήστου Μπουτσίδη, ο Σύλλογός μας θα παρουσιάσει δύο εξαιρετικές εργασίες πάνω στην ανακατασκευή οπλισμού της Εποχής του Χαλκού και της Γεωμετρικής εποχής.


-Στην πρώτη διάλεξη , με τον τίτλο: “Warfare in Mycenaean times: the Iliad as a paradigm and the applications emerging for experimental archaeology” θα παρουσιαστούν οι πειραματικές προσεγγίσεις του Συλλόγου μας πανω στον Μυκηναϊκό Οπλισμό χρησιμοποιώντας ως πηγη την Ιλιαδα του Ομήρου.

-Στην δευτερη διάλεξη με τον τίτλο " Reconstructing the “Dipylon” Shield. Experimental archaeology , experiential testing and modern educational adaptations” θα παρουσιαστεί η πειραματική προσέγγιση του Συλλόγου μας στην ανακατασκευή μιας ασπίδας τύπου Διπύλου, και πώς αυτή η ανακατασκευή μπορει να προωθηθεί στην εκπαίδευση, μεσα απο σύγχρονες μεθόδους κοινοποίησης.

Παράλληλα ο Σύλλογός μας θα παρουσιάσει στο Διεθνές Ακαδημαϊκό κοινό, ανασύσταση μάχης Παγκρατίου ,καθώς και έκθεση ανακατασκευασμένων πανοπλιών της εποχής του Χαλκού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου