• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσίευση Νέας Μελέτης στο Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE", Τεύχος Δεκεμβρίου 2013 , (VOL VIΙ issue 5)




Ο Σύλλογός Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" βρίσκεται εκ νέου στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της Μελέτης του στο γνωστό Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" Τεύχος Δεκεμβρίου 2013 , (VOL VIΙ issue 5). 

Μέσα απο το άρθρο του Επιστημονικού Συμβούλου του Συλλόγου μας Κου Στέφανου Σκαρμίντζου επιχειρείται μια καινοτόμα προσέγγιση στο γενικά άγνωστο αυτοσχέδιο ιππικό που δημιούργησαν οι «ΜΥΡΙΟΙ» για ν’ αντιμετωπίσουν τους Πέρσες ακροβολιστές. 

Το άρθρο κοσμείται με υψηλής ιστορικής ακρίβειας φωτογραφίες αποκατεστημένων πολεμιστών της περιόδου απο το Σύλλογό μας. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά, εργαλεία και μέθοδοι κατασκευής της εποχής, για την παραγωγή τμημάτων οπλισμού όπως π.χ. η σπολάδα και το ζώμα, ενώ ο συνολικός εξοπλισμός δοκιμάστηκε κατ' επανάληψη για την λειτουργικότητα και την ευχρηστία του πριν φωτογραφηθεί στο στούντιο του κυρίου Α. Σμαραγδή.



Το Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" , αποτελεί το κορυφαίο διεθνώς περιοδικό Στρατιωτικής Ιστορίας με θέμα τον Αρχαίο Κόσμο. Σε αυτό το τεύχος η θεματική ενότητα «TRAPPED BEHIND ENEMY LINES The March of the Ten Thousand» αφορά την «Κάθοδο των Μυρίων» φιλοξενώντας μεταξύ άλλων άρθρα διακεκριμένων συγγραφέων και ερευνητών όπως των M. J. Taylor, Sean Manning.

Η δημοσίευση της νέας δισέλιδης Μελέτης του Συλλόγου μας αποκτά ιδιαίτερη αξία μιας καθώς οι εκδότες του περιοδικού www.karwansaraypublishers.com για δεύτερη φορά μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους όσον αφορά την ιστορική ακρίβεια των αναπαραστάσεων μας και προβάλλουν το Συλλογό μας μέσα από  τις σελίδες τους.




ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου