• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Περιοδικο " ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ " , Τεύχος Μαρτίου-Απριλίου 2013


Αγαπητοί φίλοι

Στο τρέχων τεύχος του περιοδικου "ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" (τευχος Μαρτίου - Απριλίου 2013) ,θα βρείτε δυο εξαιρετικά άρθρα δυο διακεκριμένων μελών του Συλλόγου μας.

Στο άρθρο με τίτλο "Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ", του Εκπαιδευτη Σπαθασκίας και Μέλους του Συλλόγου μας κου Γιώργου Γεωργα, επιχειρείται μια μοναδική παρουσίαση των τεχνικών μάχης με σπαθί και άλλα όπλα που συνόδευαν τον ιππότη από τον 14ο μέχρι τον 17ο αιώνα. Η Γερμανική Σχολή Σπαθασκίας fencing (Deutsche Fechtschule) είναι το παραδοσιακό σύστημα μάχης που διδασκόταν στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στα τέλη του Μεσαίωνα, σε όλη την περίοδο της Αναγέννησης και στις αρχές της Νέας Περιόδου, δηλαδή από τον 14ο αιώνα έως τον 17ο αιώνα, όπως μας περιγράφουν τα Fechtbücher (εγχειρίδια μάχης) εκείνων των εποχών. 

Στο αρθρο του Ερευνητή και μέλους του Συλλόγου μας κου Στεφανου Σκαρμιντζου με τίτλο "ΥΑΜΠΟΛΗ 500 πΧ . Ο ΦΩΚΕΙΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΠΠΙΚΟ" παρουσιάζεται μια σημαντική των Φωκέων εναντι των Θεσσαλών, με την κατάλληλη χρήση του πεζικού.  Η μάχη στο πέρασμα της Υάμπολης αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα νίκης πεζικού εναντίον ιππικού με την χρήση τεχνάσματος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα «έδαφος», για να εξουδετερώσει όλα τα πλεονεκτήματα μιας επέλασης βαρέων ιππέων. Το άρθρο κοσμειται με εντυπωσιακές φωτογραφίες Οπλιτών και Οπλισμού του Συλλόγου μας απο τον διακεκριμένο Φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή.

Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου