• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ» 2012 , απο τον Σύλλογο "ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΠΛΙΤΙΚΟΝ" Μελβούρνης



KYNEGETIKOS 2012_11
Η Ζωντανή Ιστορία δεν είναι μόνο προσπάθεια ακριβούς αναπαράσταση του παρελθόντος αλλά και απόπειρα αντίληψης του τρόπου σκέψης των προγόνων μας καθώς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις γραπτές οδηγίες τους για διάφορες δραστηριότητες της ζωής ως αυτές σώθηκαν μέχρι τις μέρες μας. Ιδανικά αυτό πρέπει να γίνεται με ανακατασκευασμένο ρουχισμό και εξοπλισμό της υπό εξέταση περιόδου.

Πάντα πρωτοποριακοί οι Αυστραλοί ιστοριοδίφες του «ΑΡΧΑΙΟΥ ΟΠΛΙΤΙΚΟΥ» της Μελβούρνης αποφάσισαν να βγουν για κυνήγι στις ερημιές της Αυστραλίας, έχοντας σαν οδηγό τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντα. Φόρεσαν χλαμύδες και χιτώνες, πήραν ακόντια και τόξα αλλά όχι σκυλιά καθώς η τοπική νομοθεσία τα απαγόρευε.

Τα ακόντια και τα βέλη τους πέτυχαν θηράματα, κυρίως λαγούς αλλά και ζώα που δεν είχαν δει ποτέ οι Αρχαίοι Έλληνες όπως καγκουρώ. Οι Αυστραλοί « αδελφοί εν όπλοις» απέδειξαν ότι οι διδαχές του Ξενοφώντα έχουν εφαρμογή 25 αιώνες μετά την διατύπωσή τους και βοηθούν στη εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων σχετικά με τον πολιτισμικό συσχετισμό των Αρχαίων Ελλήνων με τη γη τους.

Σύμφωνα  με το δημιουργό της ομάδας Κο Α8ανάσιο Πορπόρη «Αν οι περισσότεροι σύλλογοι Αρχαιο-Ελληνικών μελετών έκανα αυτό το είδος εκπαίδευσης, θα δημιουργούντο στενότεροι δεσμοί, αυξημένες δεξιότητες αντίληψης, και ανάπτυξη τακτικών κυνηγίου που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην αρχαία οπλομαχία»
Πειραματική Αρχαιολογία επί τω έργω.
Μπράβο ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ!
Σύλλογος Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ"

ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου