• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στο Αρχαιολογικο Φεστιβαλ του Biskupin της Πολωνίας

Γράφει ο Σπύρος Μπάκας

Ο Συλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ , ανακοινώνει την πρώτη ιστορικά ακριβή παρουσιαση της πραγματικής Ελληνικής Οπλιτικής Μαχητικής Τέχνης σε Διεθνές Κοινό. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της Συμμετοχής στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας υπο την Αιγίδα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας , της Ελληνικής και Κυπριακής Πρεσβείας και λοιπών φορέων.


Φωτογραφια: Σκηνη μονομαχίας Οπλιτων μας στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας

H 10-ήμερη συμμετοχή του Οπλιτικού Αγήματος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Μπισκούπιν περιλάμβανε , σχηματισμούς Οπλιτικής Φάλαγγας , Οπλιτική Μάχη εκ του Συστάδην , Οπλιτική Μάχη Σώμα με Σώμα με χρήση τεχνικών Παγκρατίου , Εφιππη τοξοβολία εναντίον Οπλιτικής Φαλαγγας, Οπλιτικές Μονομαχίες, Οπλιτικές Ιεροπραξίες , Οπλιτοδρομίες, Ομιλίες.


Οι 12 Οπλίτες της Αποστολής του Συλλόγου έδωσαν 20 προγραμματισμένες επιδειξεις/παρουσιάσεις ενώπιον του ενθουσιώδους Πολωνικού και Ευρωπαϊκού κοινού. Πάνω απο 90.000 επισκεπτες όλων των ηλικιών ειχαν την ευκαιρία να θαυμασουν απο κοντα την εικόνα του ελληνα Οπλίτη και να ενημερωθουν για τις δράσεις του Συλλόγου μας.


Το θέαμα μοναδικό, αιχμαλώτησε το θαυμασμό και το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού κοινού, γενικού και Ακαδημαϊκού. Πάνοπλοι στρατιώτες ενδυετημένοι με αυθεντικά ανακατασκευασμένο  αμυντικό και επιθετικό οπλισμό  να εκτελούν με πειθαρχία  ελλιγμούς 2500 ετών προκαλώντας ενθουσιώδες ακατάπαυστα χειροκροτήματα  και ζητωκραυγές από τους δεκάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους δημιουργώντας μία πράγματι εκρηκτική ατμόσφαιρα. 





Φωτογραφιες: Επίδειξη Κίνησης Φάλαγγας Οπλιτων μας στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας




Φωτογραφια: Οπλιτική Ιεροπραξια



Φωτογραφια: Επίδειξη Εφιππης Τοξοβολίας, - Ιπποτοξότης Εναντιον Οπλιτων -  στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας




Φωτογραφιες: Επίδειξεις Οπλιτικών Μονομαχιών  στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας



Φωτογραφιες: Επίδειξεις Οπλιτοδρομίας στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας




Φωτογραφια: Ομιλία για την Πειραματική Ανακατασκευή του Οπλισμού μας στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας




Η όλη παρουσίαση εγινε με πλήρη και ιστορικά ακριβή Οπλιτική Περιβολή (Λινοθωρακες κλασικής Περιόδου , Κωδωνόσχημο Θώρακα ύστερης Αρχαϊκής Περιόδου) οι οποίες εχουν κατασκευασθεί για αποκλειστική χρήση απο τον Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ύστερα απο μελέτη και χρησιμοποιώντας ιστορικα ακριβή υλικα και τεχνικές κατασκευής. 


Φωτογραφία: Πειραματική Ανακατασκευη Υστερου Αρχαϊκου Οπλισμού μας που παρουσιαστηκε επίσημα στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin.


Δεκάδες Πολωνοί φοιτητές υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών κόπιασαν στην προσπαθειά τους  να αναβιώσουν κάθε σημαντική πτυχή του αρχαίου Ελληνικού κόσμου ορίζοντας σαν διακριτή αφετηρία τον Μινωϊκό πολιτισμό για να φτάσουν μέχρι και στην Αλεξανδρινή εποχή. Οι ευρύχωρες ανακατασκευασμένες ξύλινες αίθουσες του Αρχαιολογικού χώρου γέμισαν από ζωή,φωνές  και χρώμα. Σε κάθε ένα από τους 15  θεματικούς χώρους ο επισκέπτης μπορούσε να βυθιστεί ανεπαίσθητα στο αρχαίο Ελληνικό παρελθόν καθώς αυτό ζωντάνευε απροσδόκητα μπροστά στα μάτια του. Καλόγουστα πολύχρωμα γυναικεία φορέματα εμπευσμένα από τις τοιχογραφίες των Μινωϊκών ανακτόρων, αγγειοπλαστική, αντίγραφα αρχαίων κοσμημάτων, ζωγραφική κεραμικών, γευσιγνωσία αρχαίας Ελληνικής κουζίνας, κομμωτική, κλωστοϋφαντουργία.. όλες οι πτυχές του Αρχαίου Ελληνικού βίου  ξετυλίγονταν με το πιο παραστατικό και εμπεριστατωμένο  τρόπο. 















Φωτογραφιες: Αναπαράσταση της καθημερινής ζωής των Αρχαίων Ελλήνων (διαφόρων εποχών) μέσα απο διαδραστικές δραστηριότητες Πολωνών Φοιτητών και Καθηγητών τους στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας


Οι Έλληνες οπλίτες έγιναν ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα το επίκεντρο του φεστιβάλ, ενώ το περίπτερο του Συλλόγου  για 10 συνεχόμενες ημέρες πλημμύριζε καθημερινά με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους ενθουσιώδεις επισκέπτες αναλαμβάνοντας τον ρόλο μιάς πανίσχυρης μηχανής πολιτισμικής προπαγάνδας της Ελλάδος.






 Φωτογραφιες: Ενημερωση μικρών Πολωνών Μαθητών μεσα απο ομιλίες και φυλλάδια του Συλλόγου .



Η κάλυψη του γεγονότος από τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν εκτενής, τόσο από τον έντυπο όσο και από τον ηλεκτρονικό τύπο ακόμα και με ζωντανές συνδέσεις.


Φωτογραφιες: Συνεντευξεις του Συλλόγου μας σε τηλεοπτικά δικτυα της Πολωνίας.



Οι Αρμόδιοι φορείς της Ελληνικής πολιτείας καλό θα ήταν να αγκαλιάσουν τέτοιου είδους αξιόλογες προσπάθειες που κάνουν περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες ιδιαίτερα σε περιόδους παρακμής όπως η σημερινή, αναπτερώνοντας το καταστραμένο  ηθικό των Ελλήνων..Το γεγονός της επιδεικτικής απουσίας οποιαδήποτε Ελληνικής επίσημης αντιπροσωπείας π.χ Πρεσβείας  καθόλην την διάρκεια της πολυδιαφημισμένης 10 ήμερης εκδήλωσης φανερώνει την νεκρική  παράλυση  του Ελληνικού κράτους. 



2 σχόλια:

  1. ΕΤΓΕ!
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή