• Cougar

    EXPERIMENTATION

  • Lions

    ARCHERY

  • Snowalker

    PUBLICATIONS

  • Howling

    LECTURES

  • Sunbathing

    RECONSTRUCTION

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ "ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ H ΑΛΛΙΩΣ ΦΕΤΙΧ ΚΙ ΕΛΛΑΔΟ-ΤΡΑΝΣ!


Με τον όρο "Ζωντανή Ιστορία" προσπαθουμε να περιγράψουμε την αναπράσταση φάσεων της ανθρώπινης ιστορίας, κυρίως χρονικών σταθμών που βρισκονται στη σφαίρα του παρελθόντος. Είναι ένα απόλυτα υγειές φαινόμενο που φέρνει του ανθρώπους σε επαφή με την κουλτουρα τους και τον πολιτισμό τους και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με χορούς μεταμφιεσμένων και καρναβάλια!!


Αγημα "Οπλιτών" απο τα γειτονικά Σκόπια

Η "Ζωντανή Ιστορία" ξεκίνησε μάλλον από τις αρχές του 20ου αιώνα. Επειδή χρησιμοποιηθηκε κατα κόρον απο αυταρχικές κυβερνησεις για λόγους διαφώτισης (προπαγάνδας) έχει προκαλέσει την μήνιν των "προοδευτικών" οι οποίοι αδίκως κατηγορούν όποιον αγαπά την παράδοση του ώς ακραίο!. Στην Ελλάδα δυστυχώς δε έγινε τίποτα διαφορετικό από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ξαφνικά στον 21ο αιώνα έγινε η μεγάλη "αφύπνιση" και οι "διανοούμενοι" ανακάλυψαν την "παράδοση". Αφου γνωρίσαμε το "Ethnic" σκοντάψαμε και στην "Αρχαία Ελληνική Παράδοση"! Ως δια μαγείας ξεφύτρωσαν φιλοσοφικοί, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί σύλλογοι αλλά και σύλλογοι που 'εχουν ολα τα παραπάνω σε στυλ ...αχταρμά! Η νέα μόδα έδωσε διέξοδο στον κάθε πικραμένο και κάθε "ανανήψαντα" η "νεοφώτιστο".Κι ενώ στην αρχή όλοι οι σύλλογοι κάνανε απλές συναθροίσεις, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να μελετήσουν την Αρχαία Ελληνική Πολεμική Τέχνη. Το έναυσμα όπως πολλά πράγματα στην νεώτερη ελληνική ζωή, δόθηκε από δραστηριότητες συλλόγων του εξωτερικού. Κάποια χρόνια πριν μερικοί σύλλογοι κατάφεραν να παρουσιάσουν αναπαραστάσεις Αρχαίων Ελληνων Οπλιτών. Στην αρχή η έλειψη γνώσης και εμπειρείας έδωσε αποτελέσματα αμφιβόλου αιθητικής που άγγιζαν τα όρια γελοίου
αλλα η έστω και ανεπαρκής εμφανιση μίλαγε στην ψυχή του κόσμου.

Ομως η σκληρή δουλειά, η μελέτη, η επιμονή, η αναζήτηση και προπάντων ο σεβασμός στην αισθητική των Αρχαίων Ελλήνων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι Έλληνες που ασχολούνται με τη "Ζωντανή Ιστορία" κέρδισαν το σεβασμό καταξιωμένων συλλόγων αλλά και λογίων εκτός Ελλάδος και έφτασαν να καθοδηγούν στο θέμα της ιστορικής ακριβείας συλλόγους του εξωτερικού και να συμβουλευουν ακδημαϊκούς και σκηνοθέτες ντοκυμαντέρ.

Εδώ πέρα οι διάφοροι “οργανωτές” επιζητούσαν την παρουσία των συλλόγων ιστορικών μελετών στις “εκδηλώσεις” τους και τους μέμφονταν αν δεν πήγαιναν ή τους κακολογούσαν επειδή πήγαν “σ' αυτούς” και δεν ήρθαν “σ' εμάς”. Εγινε προσπαθεια να δημιουργηθούν “γνήσιοι” ελληνες οπλίτες με πίστη στα “πατρώα” αλλα ο συνδυασμός της Α-μάθειας και της Α-νευθυνότητας εξακολούθησε να δίνει αποτελέσματα που προσβάλουν την μνήμη των Προγόνων μας και να βεβηλώνουν του Τόπους Θυσίας!.



Αγημα "Οπλιτών" απο τα γειτονικά Σκόπια

Κι όταν καλοπροαίρετα οι Ελληνες μελετητές θέλησαν αν προσφέρουν τη γνώση τους ώστε το οπτικό αποτέλεσμα των ανεξάρτητων προσπαθειών να μην προσβάλει την Ελληνική αισθητική και ιστορία, αντιμετώπισαν την χλεύη του κάθε “ξερόλα γκουρού” ή άκουσαν αστήρικτες δικαιολογίες ανεύθυνων ανθρώπων για “έλειψη χρημάτων” και “χαμένη γνώση” η ακόμα και ανιστόρητα επιχειρήματα ανθρώπων που δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι έσφαλαν.
Τα φαινόμετα "Κίτς" στην Ελλάδα ειναι παντα διαχρονικά

Εν κατακλείδει...
Εμείς δίνουμε τη γνώση μας στον κόσμο ΑΠΟΛΥΤΑ τεκμηριωμένη και όταν δεν ξερουμε κάτι απευθυνόμαστε σε ειδικους τεχνίτες ή αλλους επιστήμονες.
Οι άνθρωποι ψάχνουν τη γνώση και τη βρίσκουν αλλά την αισθητική ή την έχουν ή οχι!
Ρίξτε μια ματια στις ιστοσελιδες "πολυπραγμόνων" που συμβουλεύουν αλλους για πράγματα που δεν γνωρίζουν καθόλου και τους καθοδηγούν να κάνουν ανιστόρητες και δυνητικά επικίνδυνες ανακατασκευές για να μην αναφέρουμε και το γελοίες!
Τα “τσίγκινα όπλα” και η “πλαστικούρα από μαγαζιά παιχνιδιών” που απαντάται σε ρουχισμό και εξοπλισμό ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν την κληρονομιά τους ειναι ΑΙΣΧΟΣ! Ποιός Αρχαίος Έλληνας θα δέχονταν να ψηθεί στον ήλιο με συνθετικό χιτώνα ή να πολεμήσει όπλα πιο επικίνδυνα γι αυτόν παρά για τον εχθρό. Κάποτε πρέπει να σταματήσει το τσίρκουλο και όποιος θέλει να ασχοληθεί με τη "Ζωντανή Ιστορία" να μην ξεφτιλίζει τον εαυτό του και τους Προγόνους μας όπως κάποιος "λαμπαδηδρόμος" που αντι για χιτώνα εθεάθει με πορτοκαλί μπλουζάκι από SOUVENIR SHOP, φουστανελλα στη μέση και πυρσό ATHENS 2004!! Και υποτίθεται τιμούσε νεκρους μάχης!!!!

"Φουστανελοφόρος" "Οπλιτης" δρομεας στον Αρχαιολογικο Χωρο των Πλαταιών
Συγχρονη αναπαράσταση "Οπλιτη" που δολοφονεί την αισθητική



ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Ας εφαρμοστεί επιτέλους το “ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ” και ας πάψει ο βιασμός της Ελληνικής Ιστορίας από αυτούς που ισχυρίζονται ότι κόπτονται γι αυτήν. Η Ιστορία των Προγόνων μας δεν πρέπει να χρησιμοποιήται ως φετίχ του κάθε πικραμένου. Αν δεν μπορεί να γίνει κατι σωστά ας μη γίνει καθόλου!!

5 σχόλια:

  1. Εύστοχο!

    Ειδικώς ο κύριος με το λευκό ...συνολάκι επί του ...γκαζόν αποπνέει μία αρχαιολαγνεία που ούτε τα σκοπιανά ασκέρια με τα αθλητικά και τα σοσονάκια δε θα τη συνελάμβαναν!Έκτακτος, έκτακτος!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμην αλλά οι δύο πρώτες φωτογραφίες με τους ψευδομακεδόνες καραγκιόζηδες που βάλατε πιό πάνω είναι από τα Σκόπια. Η δεύτερη μάλιστα είναι από την υποδοχή του Πακιστανού φυλάρχου των Χούντζα, και φαίνεται και το αεροπλάνο των Τούρκικων αερογραμμών στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βάζαμε τα εδω "μαργαριτάρια" θα μς εκαναν μύνηση για....συκοφαντική δυσφήμιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή